Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε την πραγματική θεωρία του Στοιχήματος μέσα από τα μάτια του Oxybet.gr και τον Στράτο Γκαϊδατζή. Τί είναι το στοίχημα, τι σημαίνουν οι αποδόσεις, πως ορίζονται από τους Traders και αν μπορούμε να νικήσουμε τις Στοιχηματικές. Ξέρω πως κάποιους θα σας χαλάσω, αλλά παράλληλα σας αφήνω να ζείσετε το όνειρό σας!

 • ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Θα ξεκινήσω τις πρώτες μου γραμμές με λίγα λόγια για τον Γιώργο Παρακευά, ο οποίος ήταν ο «Επιστήμονας» στο χώρο του στοιχήματος και όχι «Γκουρού» όπως αποκαλέιται μέχρι και σήμερα από όλους. Οι Γκουρού ήταν παπατζήδες, ο Παρασκευάς όχι! Έζησε σε μία εποχή που ο στοιχηματισμός δε διέθεται site με σταστικά, Live score, Live stream και φυσικά Ιντερνετικές εταιρίες, παρόλα αυτά κατάφερνε πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο το στοίχημα συστηνόταν σε όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. Φυσικά χωρίς τα «όπλα» του σημερινού παίκτη που αναφέρθηκαν στην παραπάνω παράγραφο. Όχι μόνο ήταν άγνωστες έννοιες όπως το live streaming, αλλά δεν υπήρχε καν διαθέσιμη υπηρεσία για να μαθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι την εξέλιξη και το τελικό σκορ των αγώνων.

Την έφτιαξε ο ίδιος. Μέσα σε ένα διαμέρισμα που μετάλλαξε σε κέντρο πληροφοριών, εξοπλίζοντάς το με δορυφορικές κεραίες και οθόνες και μια γραμμή 090 που μετέδιδε ζωντανά τα αποτελέσματα των αγώνων. Φυσικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει πάταγο, με τρομερό αριθμό τηλεφωνημάτων καθημερινά.

Όλα αυτά το 1997, για να έρθει δύο χρόνια μετά και η πρώτη ιστοσελίδα για στοίχημα. Ναι! Ο Παρασκευάς έκανε ιστοσελίδα για στοίχημα πριν ακόμη έρθει επίσημα το στοίχημα στην Ελλάδα. Αλλά τι να λέμε, το 1999 δεν είχε έρθει για τα καλά το ιντερνετ στην Ελλάδα! Ελάχιστα ήταν τα νοικοκυριά με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κι όμως το τόλμησε και μάλιστα με συνδρομή. Και πέτυχε!

Πρωτοπορία και ποιότητα ήταν τα κλειδιά για αυτή την επιτυχία. Κάθε άνθρωπος που δούλευε μαζί του ήταν επιλεγμένος με τα αυστηρότερα κριτήρια. Αλώστε ο ίδιος είχε πει πως θέλει οι συνεργάτες του να ξέρουν περισσότερα από τον ίδιο. Αν γνώριζαν λιγότερα δεν είχαν να του προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

 • Η ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Αυτό που δεν διαπραγματευόταν ήταν η αξία στο στοίχημα. «Αν ακόμα δεν υπήρχε Θεός, θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν» είχε πει ο Βολτέρος, με τον Παρασκευά να συμβάλει καθοριστικά στο να εφευρεθεί ο όρος «αξία».

Χωρίς αυτή δεν υπάρχει στοίχημα και το τόνιζε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή του. «Τα στάνταρ είναι για το Προ-Πο», έλεγε. «Το στοίχημα είναι θέμα απόδοσης. Να είναι η απόδοση μεγαλύτερη από τις πραγματικές πιθανότητες».

Και η εφεύρεσή του συνεχίστηκε με τις «ομάδα Α» και «ομάδα Β». Ετσι τις αποκαλούσε στα κείμενά του για να αντιληφθεί κανείς πως τα ονόματα δεν έχουν τόση σημασία όσο οι αριθμοί. Η φόρμα! «Παίζουμε με βάση τη φόρμα» ήταν ένας από τους βασικούς του κανόνες, που με τα τότε δεδομένα στο στοίχημα είχαμε να κάνουμε με 1-Χ-2!

Κλέινοντας, αναφέρω πως όλα αυτά ήταν την 10ετία του ’90 που οι αγορές ήταν συγκεκριμένες και με την μεγάλη εφευρετικότητά του ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από το Στοίχημα.

 • ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τα τελευταία 20 χρόνια το διαδικτυακό στοίχημα έχει «μεταλάξει» το στοίχημα της τότε εποχής, όπου τότε είχαμε να κάνουμε με μία αγορά ενώ τώρα με 700+ αγορές! Πλέον η αξία του 1Χ2 έχει αλοιωθεί, όχι μόνο από το ότι δυνάμωσαν οι Στοιχηματικές, αλλά και γιατί έχει αλοιωθεί και το ποδόσφαιρο το οποίο έχει αρκετή διαφθορά στην τελική έκβαση του αποτελέσματος. Οπότε και αξία να βρούμε σε κάποιο σημείο 1-Χ-2 θα την χάσουμε πέφτοντας σε «στημένο».

Σήμερα ένας έξυπνος παίχτης αν θέλει μπορεί να βρει αξίες στις αποδόσεις, διαθέτει σχεδόν όσα όπλα χρειάζεται για να νικησεί τα μεγαθήρια των Στοιχηματικών, βέβαια όχι κατακράτος, αλλά μέχρι εκεί ώστε αρχικά να έχει ένα αξιόλογο κέρδος και να μην είναι φυσικά χαμένος. Σταματήστε να κυνηγάτε άπιαστα όνειρα!

Πόσοι το κυνηγάνε σε όλη την Έλλάδα για να αλλάξουν την τύχη τους μέσα από το στοίχημα; Εγω πιστεύω το μεγαλύτερο ποσοστό του Έλληνα παίχτη και αν πουμε πως αυτό είναι 10 χιλιάδες παίχτες το οποίο θέλει με 5 ευρώ να πιάσει 30 χιλιάρικα αυτό μεταφράζεται σε 300.000.000 ευρώ, θα κλείσουν οι στοιχηματικές δε γινεται.. Σταματήστε τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

Βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος και σας πουλάει φούμαρα με συστήματα και τρίχες κατσαρές, με φίλους μαθηματικούς και πυρηνικούς φυσικούς, αστρολόγους και μέντιουμ και τα χάβετε. ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ και οι αποδόσεις αριθμοί και σε αυτά ποντάρουμε!

Αξίες στο στοίχημα στις μέρες μας θα βρούμε σε αγορές που διαθέτουν οι στοιχηματικές στην ενότητα «ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ» ή «ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ» και θα χρειαστούμε ώρες για να βρούμε τα «ΛΑΘΗ» των αποδόσεων που έχουν ορίσει οι Traders για τις συγκεκριμένες αγορές. Τα όπλα για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις αγορές, είναι site στατιστικών των ομάδων και των παιχτών.

Να ξέρετε πως θα βρείτε άπειρα λάθη σε αποδόσεις ακόμα και σε σημεία, ειδικότερα σε Β’ κατηγορίες πρωταθλημάτων! Στα δε εμπορικότερα πρωταθλήματα θα τις εντοπίσετε σε: φάουλ, οφσάιντ, πλάγια, κάρτες, ειδικά παιχτών στο ποδόσφαιρο αλλά και σε Μπάσκετ – NBA.

 • ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Οι σημαντικότερες αξίες σε μία απόδοση, είναι αυτές που ορίζονται σε αποδόσεις από 2.00 συν και άνω, και αμέσως θα σας παραθέσω ένα παράδειγμα ανάμεσα στον «Α» Παίχτη που ποντάρει σε αποδόσεις κάτω του 2.00 και του «Β» Παίχτη που ποντάρει σε απόδσεις του 2.00 συν.

Ένας «Α» παίχτης έχει 100€ και τα ποντάρει ανά 10€ σε αντίστοιχα στοιχήματα σε αποδόσεις όπως παρακάτω:
10€ σε απόδοση 1.75
10€ σε απόδοση 1.78
10€ σε απόδοση 1.75
10€ σε απόδοση 1.81
10€ σε απόδοση 1.85
10€ σε απόδοση 1.79
10€ σε απόδοση 1.77
10€ σε απόδοση 1.83
10€ σε απόδοση 1.80
10€ σε απόδοση 1.85
Από τα παραπάνω πονταρίσματα η πραγματική αξία των αποδόσεων ήταν το 1.50, αυτό σημαίνει πως έχουμε 67% πιθανότητες να τα πιάσουμε, γιατι πολυ καλά ξέρετε πως και αυτα χάνονται όπως και τα 1.20! Εγώ θα σας πώ ότι έπιασε τα 5 από τα 10 ως παράδειγμα. Πάμε να κάνουμε τις πράξεις:
10 x 1,75 = 17,5
10 x 1,83 = 18,3
10 x 1,77 = 17,7
10 x 1,80 = 18
10 x  1,81 = 18,10
Συνολικά πόνταρε 100€ και οι επιστροφές του ήταν 89,80€, δηλαδή -11,20€ χαμένος με 50% ευστοχία, ενώ σε περίπτωση που έπιανε ακόμη ένα το κέρδος θα ανέβαινε μόλις +8€ πάνω από το συνολικό ποντάρισμα του (108€). Αυτός είναι ένας παίχτης που έχει βρει αξίες στις παραπάνω αποδόσεις, αλλά για μαθηματικούς και μόνο λόγους δεν τις ποντάρουμε, εκτός κι αν καλυπτόμαστε στατιστικά με άνω του 90% στοιχηματικά. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στα σημεία..

Πάμε στο «Β» παίχτη ο οποίος βρήκε αποδόσείς με πραγματική αξία το 1.50 σε αποδόσεις του 2.00+ πάλι αυτο σημαίνει πως οι πιθανότητες να επιβεβαιωθούμε κυμαίνονται έως 67%:
10€ σε απόδοση 2,35
10€ σε απόδοση 2,38
10€ σε απόδοση 2,48
10€ σε απόδοση 2,05
10€ σε απόδοση 2,22
10€ σε απόδοση 2,15
10€ σε απόδοση 2,39
10€ σε απόδοση 2,01
10€ σε απόδοση 2,55
10€ σε απόδοση 2,23
Πάμε να κάνουμε τις πράξεις για τον «Β» παίχτη ο οποίος έπιασε 5 παιχνίδια από τα 10 που πόνταρε:
10 x 2,35 = 23,5
10 x 2,48 = 24,8
10 x 2,01 = 22,01
10 x 2,22 = 22,22
10 x 2,23 = 22,3
Συνολικό ποντάρισμα 100€ και επιστροφές 114,83€ δηλαδη και με κέρδος +14,83€ σε αντίθεση με τον «Α» παίχτη  που έπιασε τα ίδια αλλά βγήκε με ζημιά στην τσέπη του. Ακόμα και σε περίπτωση με 4/10 η χασούρα για τον «Β» παίχτη θα ήταν -5€!

Οπότε ποια είναι η αξία στο στοίχημα (Value Bets); Η αξία στο στοίχημα είναι όταν η απόδοση είναι μεγαλύτερη από τις πραγματικές πιθανότητες! Θέλετε ένα παράδειγμά; Πάμε ένα τυχαίο παράδειγμα με μία τυχαία ομάδα:
Έχουμε την Φλαμένγκο η οποία έχει δώσει 10 παιχνίδια εντός και είναι από τις ομάδες που κάνει τα περισσότερα φάουλ στο πρωτάθλημα με μ. ο. τα 13,6 φάουλ ανά αγώνα. Οι Traders για τους δικους τους λόγους όρισαν πως το όριο θα είναι το Over/Under 10,5 με απόδοση 2,22 στο Over 10,5 και 1,75 στο Under 10,5. Η αξία στην απόδοση είναι στο Over 10,5 φάουλ με 2,22 απόδοση, με τη Φλαμέγκο να έχει 10 φάουλ κατά μόνο σε ένα αγώνα από τους 10 που έδωσε στην έδρα της, αυτόματα έχουμε κόντα στο 90% να επιβεβαιώσουμε την επιλογή μας στο Over 10,5! Εδώ αρχικά οι πιθανότητες ειναι 50%-50% και μεταβάλονται ανάλογα με τα σταστιστικά των ομάδων.

Στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε 90% πιθανότητες να νικήσουμε τους Bookmakers, σε περίπτωση που βγούνε 10 φάουλ και το χάσουμε θα πιάσουμε τα επόμενα 8-9 παιχνίδια με τις ίδιες αξίες πάνω κάτω. Τότε είναι χαμένες οι Στοιχηματικές και όχι ο παίχτης.

“Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν οι αγορές Οver/Under και Xαντικαπ στο τένις, καθώς με μια μικρή μείωση της απόδοσης κάτω από τον διπλασιασμό ο παίχτης κερδίζει καλύτερα Line για εκείνον και με περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης για εμάς, αφού παίρνουμε αβάντζο 3-4 Games από τα στατιστικά του”.
 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΧΤΩΝ
 1. Παίχτες που προσπαθούν να διπλασιάσουν με 5 παιχνίδια του 1,15
 2. Παίχτες που προσπαθούν να διπλασιάσουν με 3 παιχνίδια του 1,30
 3. Παίχτες που προσπαθούν να διπλασιάσουν με 2 παιχνίδια του 1,45
 4. Παιχτες των παρολί με Over 2,5 goal
 5. Παίχτες με σημεία (1-Χ-2)
 6. Παίχτες με διπλή ευκαιρία και γκολ
 7. Παίχτες με Συστήματα YANKEE – TRIXIE κτλ

Οι παραπάνω κατηγορίες παιχτών (και άλλες πολλές που δεν ανέφερα) είναι μαθηματικά χαμένες μακροχρόνια αλλά.. είτε δε θέλουν να το καταλάβουν, είτε δε φαίνεται στην τσέπη τους, ή είναι στα λεφτά τους. Κερδισμένοι δε θα είναι ποτέ.

Πάμε σε αυτούς που ποντάρουν σε διπλασιασμούς μαζεύοντας 5 παιχνίδια του 1.15! Με 1.00 απόδοση έχεις πιθανότητες να πιάσεις 100%, στο 1,15 έχουν 85% άντε εγώ θα σας πω 90% πιθανότητες να πιάσουν και 10% να χάσουν. Έαν μαζέψουμε τα 5 παιχνίδια x 10% ξέρετε πόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάτε στον πάτο του κουβά; Δε χρειάζεται να κάνω την πρόσθεση, ευτυχώς την πρώτη δημοτικού θεωρώ την έχετε βγάλει όλοι και μπορείτε να κάνετε τις πράξεις μόνοι σας. Αυτό σημαίνει πως σε βάθος χρόνου θα βρεθείτε να είστε στα λεφτά σας. Τα ίδια ισχύουν και για της κατηγορίες «2» και «3».

Πάμε στην κατηγορία 1Χ2 με τις αρχικές πιθανότητες να πιάσουμε σημείο να είναι 33% (θεωρητικα) οι οποίες μεταβάλονται από τους Traders βάση φόρμας ομάδας, στατιστικών, τραυματισμούς κλπ. Το όπλο για να τους παλέψεις είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έχουν αυτοί και βγάζουν τις αποδόσεις για το 1-Χ-2, θα τα εξηγήσω παρακάτω στην επόμενη ενότητα. Έστω ότι παίζει η «Α» Ομάδα με την «Β» Ομάδα, η «Χ» Στοιχηματική ορίζει τις αποδόσεις ως εξής: 1 (1.80) – Χ (3.30) – 2 (3.50), αμέσως αμέσως η γκανιότα της στοιχηματικής είναι 12% υπέρ της. Τι σημαίνει αυτό; Συνολικά πονταρίστικαν 15.000€ στον άσο, 7.000€ στο Χ και 5.000€ στο 2, έτσι ο αγώνας έαν έληξε στη νίκη της γηπεδούχου η Στοιχηματική δεν έχει χάσει ούτε 10λεπτο από τον τζίρο που παίχτηκε. Στην περίπτωση ισοπαλίας βγάζει κέρδος 3.900€ και σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενου θα είχε κέρδος 9.500€! Παράδειγμα Εικόνα 1:

Εικόνα 1

Και άλλα 10 παραδείγματα να σας δώσω με διάφορα ποσά η Στοιχηματική εδώ ποτέ δε θα είναι χαμένη.

Με βάση φόρμας κλπ και αφού έχουμε διαβάσει για τις ομάδες τους παραδείγματος (τραυματισμούς, παράδοση, ενδεκάδες, στατιστικα) έχουμε έως και 70% πιθανότητες «ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ» να το πιάσουμε ως παιχτες του 1-Χ-2. Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και ο παράγοντας ευστοχία στις τελικές προσπάθειες μιας ομάδας, μπορει να έχει 80% κατοχή 32 τελικές, 15 στην εστία και το ματς να έρθει ισοπαλία. Πόσα κινητά και λάπτοπ σπάσατε για τέτοια παιχνίδια;

Ακόμα και σε μονά να παίζονται μακροχρόνια θα είναι χαμένοι μαθηματικά, πόσο μάλλον σε παρολί. Δε θέλω να αναλύσω για τους παίχτες που έχουν τη στρατηγική ποντάρωντας στο Χ της μιας ομάδας με προοδευτικό ποντάρισμα σε κάθε αγώνα της.

Πάμε στους παίχτες των Combo, αυτοί που «παντρεύουν» σημεία και γκολ ή διπλές ευκαιρίες και γκολ. Τις πιθανότητες για το 1-Χ-2 τις καταλάβατε, θεωρώ – όταν όμως τις συνδυάζεις με Over/Under Goal αυξάνεις τις πιθανότητες να πας κουβά, και εκεί που είχες 70% υπέρ σου αμέσως αμέσως πέφτει έως και 50% από μία φορμαρισμένη ομάδα και πολλά σας βάζω.

Στις διπλές ευκαιρίες έχουμε 66% πιθανότητες να επιβεβαιωθούμε, αξίζει όμως το 1.20 και 1.30; Όχι δεν αξίζει όταν έχεις πιθανότητες 34% να χάσεις, αν όμως η απόδοση ήταν στο 2.40 και άνω, ναι θα είχε αξία με ποσοστό υπέρ μας 66%. Τα ίδια γίνονται όταν τα συδυάσουμε και πάλι με Over/Under goal και σε μονά και σε παρολί κλπ κλπ…

Οι παίχτες του Over/Under 2,5 goal και G/G – N/G αρχικά παίζουν με το 50-50 να επιβεβαιωθούν και με αρκετή μελέτη πάνω σε έναν αγώνα μπορούν να φτάσουν το ποσοστό νίκης τους στο 70 με 80%. Η αγορά θα έχει αξία όμως έαν η απόδοση είναι μεγαλύτερη της πραγματικής και ξεπερνάει την τιμή σε 2.00+!

Πάμε στους κυνηγούς των ονείρων με συστηματα και αποδόσεις 3.000, ουδέν σχόλιο, δε χαραμίζω καν την πένα μου!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ TRADERS;

Όπως προηγουμένως θα καταλάβατε πως γίνεται η απόδοση των τιμών στις αγορές στοιχηματισμού, οι Traders δουλεύουν με προγράμματα αλγόριθμων και ορισμένα στάνταρ, τα οποία αλλάζουν με ανθρώπινο χέρι. Τι αλλάζει με ανθρώπινο χέρι; Αλλάζουν κάποια δεδομένα όταν μία ομάδα έχει απουσίες κ.α. Τοτε επεμβαίνουν και ρυθμίζουν την απόδοση στις τιμές, άλλες φορές μπορεί να αγνοηθεί και έτσι να έχουμε μία αξία στην απόδοση κάποιας αγοράς. Τα όπλα τους για τα στατιστικά είναι το site OPTA STATS και οι επίσημες ιστοσελίδες των ομάδων (μπορεί και διάφορα άλλα site), όπως επίσης το Sport Data και το Sport Radar. Με τα παραπάνω όπλα τα οποία είναι και ίδια με τα δικά τους, μπορείς να αντιμωτοπίσεις τους Traders και τις Στοιχηματικές, να είσαι διαβασμένος καλύτερα από αυτούς και να ποντάρεις σε αποδόσεις με μεγάλη αξία από την πραγματική που ορίστηκε από τους Traders. Κάτι που απαιτεί ώρες από τη ζωή μας!

Για όλα όσα έγραψα παραπάνω απόφάσισα να σταμτήσω την ανάλυση αγώνων και να καταναλώνω αρκετό χρόνο για να βρω ένα σημείο το οποίο μπορεί και να μη βγει, και να μην έχει και αξία κλπ κλπ. Η ουσιαστικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στο στοίχημα, να έχουμε κέρδος στην τσέπη μας, τα λόγια είναι περιττά πλέον! Και ο άλλος λόγος έιναι πως αν βρεις μία αξία σε κάποια αγορά, μέχρι να κάνεις την ανάλυση οι αποδόσεις θα έχουν αλλάξει και θα έχουμε χάσει την αξία της απόδοσης!

Στο Oxybet.gr διαθέτουμε πρόγραμμα αλγόριθμων που μας εμφανίζουν αποκλίσεις αποδόσεων, και με την βοήθεια των ακριβή στατιστικών εντοπίζουμε τις αξίες των αγορών που έχουν υπερεκτημιθεί από τους Traders (Τα λεγόμενα Value Bets). Έτσι καταφέρνουμε πάντα να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις Στοιχηματικές και τους επιστήμονές τους. Θα βρείτε όλα τα  Στοιχήματα Αξίας στο PREMIUM ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ & PREMIUM ΔΙΔΑΚΤΩΡ, με αναλυτικά στατιστικά επιτυχίας, ROI%, YIELD%, Profitability%, Μ.Ο. ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ, Hit Rate% και Καθαρό κέρδος και στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ κανάλι μας στο Telegram

Εμείς στο Oxybet.gr θα συμπληρώσουμε στα λόγια του Γ. Παρασκευά ο οποίος είπε πως η απόδοση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την πραγματική αξία και θα προσθέσουμε πως πρέπει να είναι από διπλασιασμό και άνω!